Efterfødsel & Barsel

Få dig selv med i forældreskabet, så du kan nyde tiden med dit barn fuldt ud

Har du problemer med at finde dig selv i den nye rolle, samtidig med at du gør alt hvad du kan for at give din baby den bedste start på livet? Og ofte ikke føler det er heeeelt som du håbede? At du ikke er den mor, du havde regnet med? At det er hårdere end du troede, at undvære dele af din identitet? At du kan skamme dig over, ikke at være som de andre mødre derude?

Så er du ikke alene. Det er ikke nødvendigvis ovenstående tanker, der rammer netop dig. Efterfødselsreaktioner kan se ligeså forskellige ud, som der er mødre i verden. Jeg lytter til lige netop din historie og hjælper dig med dine behov.

Jeg kan hjælpe med den svære kommunikation i parforholdet, med identitetsspørgsmål, med dit eget selvværd som forældre, eller med at lindre stress, angst, eller fødselsdepression.

Forældreskabet er i sandhed en tid, med lige så mange udfordringer som glimt af lykke. Nogle gange kaster udfordringerne dog så store skygger, at de lykkelige og meningsfulde øjeblikke skrumper ind.

Den højeste skilsmisserate ser vi hos småbørnsfamilier, og over 10% af mødre oplever en efterfødselsreaktion. Det er alt for høje tal i en periode som i grunden skulle være en lykkelig begivenhed, og som de fleste forældre har glædet sig til. Det vidner om at det ikke er forældrene, der er noget i vejen med, men samfundsstrukturen omkring, der sætter uholdbare forventninger i sigte for førstegangsforældrene.

Forældreskabet kommer i mange former og størrelser, og vi tager alle vores egne styrker og sårbarheder med ind i forældreskab til vores egne børn.

Hvordan vi har tilknytning til vores egne forældre, håndtering af rastløshed, omsorg, og kommunikation, kommer alt sammen med ind i relationen til vores børn. 

Fælles for os allesammen er dog, at dét at blive forældre er en af livets store transformationer, som fx puberteten og overgangsalderen. Vores identitet, krop og relationer til omverdenen forandres radikalt. Det kan være en følelsmæssig rutsjebanetur der skaber stress, ængstelighed og identitetskrise. Både i forhold til os selv, vores partner og til rollen som mor eller far.

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!